Ruokamissio - missä mennään?

No niin! Kuun puoliväli on ylitetty ja on aika tsekata, missä vaiheessa elokuulle lanseerattu säästömissio on.

Pidemmittä puheitta, tilanne auki euroina (oma osuuteni kahden hengen kuluista):

Ruokakauppa: 138,86 €
Ulkonasyönti / kahvilat: 57.15 €
Yhteensä: 196.01 €

Aijjai. Ei tässä vielä päästä voitontanssia tanssimaan. :D Tässä kuitenkin kootut selitykset / analyysi tilanteelle:


  • Alkukuusta kävin ajelemassa Saariston rengasreitin porukalla. Tästä reissusta kului jo ruokakauppaan ja ulkonasyömiseen / kahvitteluun 45,40 €. 
  • Ensimmäiset 11 päivää tästä kuusta käytiin kaupassa samalla metodilla kuin ennenkin: kaksi väsynyttä ihmispoloa hypermarkettiin sisälle ja kärryyn perussetti vähän kaikkea, sen enempää miettimättä, missä välissä mikäkin syödään. Aiemmassa postauksessa kerroin, kuinka ruokahävikki ärsyttää ja sitä tapahtui vielä tässäkin kuussa. 
  • Yllä olevasta metodista johtuen lähi-Alepa oli säännöllinen paha, ja mukana tuli kannettua yleensä ylimääräistä (= herkkuja).
11.8. hiffasin kuitenkin, mikä on tässä missiossa oikotie onneen: viikon ruokalistan etukäteen suunnittelu ja systemaattinen laskeminen tarvittavista ruoka-aineista. Menin tässä niin pitkälle, että suunnittelin myös aamupalat, välipalat ja iltapalat valmiiksi. Meillä kun tuppaa kulumaan kaupan ylihinnoiteltuja proteiinirahkoja jne, joten lähdin miettimään niillekin edullisempia vaihtoehtoja. 

No niin, tuolloin 11.8. ne kaksi väsynyttä ihmispoloa raahautui paikalliseen Lidliin hakemaan viikon ruoat, mutta tällä kertaa mukana oli suunnitelmallisuutta ja ostoslista. Kaikkea tarvittavaa ei löytynyt Lidlistä, joten ostoksia jatkettiin vielä 12.8. Prisman puolelta. Sen jälkeen ei ole tarvinnutkaan käydä Alepassa kuin hakemassa maitoa, kuplavesi (I know!! Jonkun paheen jätin vielä, kun suklaastakin luovuin jo tälle viikolle.), yksi avokado ja paprika. Avokado oli toki ostettu viikonloppuna jo, mutta oli ehtinyt nanosekunnissa pilaantua ja ei ollut enää käyttökelpoinen silloin, kun se oli tarkoitus käyttää. Avokadon lisäksi roskiin on lentänyt vain paprika ja 1/4 kurkusta, jotka molemmat oli pilaantunut ja ostettu kaappiin jo ennen viime viikonloppua. Maitoa ei viitsitty ostaa koko viikon tarpeisiin, kun meidän jääkaappi on pienehkö ja kesällä on tupannut olemaan maidon säilyminen muutenkin ongelma.. 

Jääkaapissa on nyt sitten vielä ainakin sunnuntaihin asti ruokatarvikkeita ja ainoastaan maitoa tarvitsisi hakea enää lisää. Olen delegoinut tällä viikolla maidonhakureissut P:lle, sillä omaan itsekuriin suklaahyllyn lähellä en luota. :D P:llä on enemmän selkärankaa sen suhteen. 

Viikonloppuna matkataan lauantaina päiväksi P:n veljen luo, ensimmäistä kertaa hänen nykyiseen kotikaupunkiinsa. Silloin aamupalaa ja iltapalaa lukuunottamatta kaikki muu päivän syöminen tapahtuu todennäköisesti kaupungilla, sillä P:n veljeä ei voi kutsua kodinhengettäreksi. :) Yritän kuitenkin valita päivän syömisiä taloudellisesti ja samalla terveellisestikin - sain tässä samassa hytäkässä innostuksen ryhdistäytyä syömisten suhteen muutenkin. Jos vaikka olo energisoituisi ja jaksaisi syksyn paremmin. 

Uskon vakaasti, että pääsen vielä ainakin lähelle tavoitetta, mikäli loppukuu tulee syötyä ennalta suunnitellun ruokalistan mukaan ja kaupassa ei tuu viihdyttyä ylimääräistä. Katsellaan sitten kuun lopussa, miten kävi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäloma

Kirjat!

Sijoittamisesta (tai sen näpräämisestä)