Elokuun ruokamissio - miten kävi?

Lauantai-iltaa!

On aika tullut katsoa, miten elokuussa sujui ruokakauppa- ja ravintolakulujen osalta. Kuten puolivälin krouvin kohdalla arvelin, täysin ei tavoitteeseen päästy, mutta suunta on jo oikea. Pidemmittä puheitta, lopputulema:

Ruokakauppakulut (sisältäen myös pesuaineet, wc-paperit jne): 210,00 € (kyllä! Ei senttiäkään yli :D)
Ravintola- , baari- ja kahvilakulut: 117,20 €

Yhteensä: 327,20 €

Tavoite ylitettyyn 27,20 €:lla. Toki ylitys olisi ollut hieman pienempi, jos ruokakauppakuluista vähennettäisiin pesuaineet, wc-paperit ja muut taloustarvikkeet. Koin sen kuitenkin turhan hiustenhalkomiseksi omaan tyyliini, joten en jaksanut kuitteja sen tarkemmin syynätä. Toki, jos olisin ostanut Prismasta jonkin kalliimman yksittäisen tuotteen, olisi se merkitty ruokakauppakulujen ulkopuolelle.

Ravintola-, baari- ja kahvilakuluja oli edelleen tässä kuussa melko paljon. Alkukuusta kävin kolmen päivän reissulla saaristossa ja tuolloin ravintoloihin ja kahviloihin kului jo suoraan useampi kymppi. Lisäksi kävimme P:n veljen luona päivävisiitillä ja tällöinkin käytiin sekä kahvittelemassa että ruokailemassa ravintolan puolella. Kaksi kertaa kävin kuukauden aikana työkavereiden kanssa perjantai-illalla afterworkeillä; ensimmäinen kerta ihan muuten vaan ja eilen vietettiin läksäreitä. Eilen tosin olin autolla liikkeellä, joten edullisella limulinjalla mentiin.

Heinäkuuhun verrattuna ruokakauppaan kulunut summa oli yli 100 € vähemmän. Samalla myös roskiin menneen ruoan määrä väheni huomattavasti. Ruokakauppakulujen pienentymisessä taikasanana oli selkeästi ruokalistan tekeminen viikoksi, kerralla ison määrän ostaminen ja P:lle maitokauppakeikkojen delegointi.

Elokuun kulutustoteumaa selatessani yllätyin siitä, että rahaa jäi ylipäänsä tässä kuussa paljon enemmän säästöön, kun useamman kuukauden aikana on muuten jäänyt - vaikka maksoin Wienin lennotkin pois. En keksi tähän oikeastaan muuta selkeää selitystä, kuin se, että täällä on syöty aika orjallisesti ruokalistan mukaan. Ei ole tullut lähdettyä kaupungille tai ostoskeskukseen haahuilemaan kahvien perässä ja samalla shoppailtua jotain pientä. Vaatekaupoista en niin perusta, mutta kirjakaupoissa olen totaalinen uhri - samoin kuin ruokakaupan suklaahyllyllä. :D

Eli summa summarum: vaikka ruokakulujen osalta missiosta jäätiin n. 30 € verran jälkeen - tuli muuta rahankulutusta kuukauden aikana huomaamatta karsittua niin paljon, että kokonaistilanne näyttää todella hyvältä. Selkeästi omassa elämässäni heräteostokset ja kahvittelu / ulkonasyönti kulkevat käsi kädessä. Voin olla siis tyytyväinen tämän kuun tuloksesta. :)

Mutta jos jotain hyvää, niin jotain kehnoakin. Tuli huomattua myös, että tämänkaltainen ruokalistailu ja käytännössä kaiken ruoan alusta asti tekeminen vaatii hirvittävästi omaa vapaa-aikaa / energiaa. Samoin sen kaiken välineistön tiskaaminen. Tämä oli kyllä ehkä koko kuukauden epämiellyttävin asia tässä haasteessa.

En pidä einesten mausta ja nyt jäi suurin osa roskaruoan / ravintolaruoan syöntikin pois. Tämä siis tarkoitti sitä, että huhkin keittiössä lähes päivittäin tekemässä seuraavan päivän lounasta ja päivällistä töihin. Työpaikkaruokalaamme en pääsääntöisesti käytä, sillä mielestäni 6,40 € lounaasta on melko suuri summa, jos lounasta tulee syötyä viidesti viikossa siellä. P:llä on taas muutama vaikea ruoka-allergia, joten hänelle ei useinkaan löydy omasta työpaikkaruokalastaan sopivaa syötävää.

Tästä huonosta puolesta huolimatta ajatuksenani on jatkaa ruokalistan tekemistä. Huomasin kuukauden aikana samalla, että ruokalistan käyttäminen auttoi myös ajoittamaan ruokailuni säännöllisemmäksi ja verensokeri pysyi tasaisena. Tarkoituksenani ei ole varsinaisesti laihduttaa, mutta en toki laita hanttiin, jos ylimääräistä rasvaa katoaa kehosta. :)

Nyt tarvitsis sitten keksiä joku muu projekti syyskuulle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäloma

Kirjat!

Sijoittamisesta (tai sen näpräämisestä)