Elokuun missio: säästä ruokakuluissa!

Seuraan rahankulutustani Fast Budget-sovelluksella. Sunnuntaina meinasin lentää pyrstölleni keskustassa, kun vilkaisin, paljonko ruokaan oli tullut kulutettua rahaa kuluneen kuukauden aikana. Tässä kuussa ruokakauppaostoksiin (sisältäen taloustavarat) + ulkona syömiseen on tullut tuhlattua omalta osalta 400 euroa. NELJÄSATAA EUROA. Herranjestas. Aiemmin tässä kuussa kommentoin Pohataksi Pohjalta-blogin postausta liittyen kuukausittaisiin ruokakuluihin. Nohevana arvioin meidän pariskuntatalouden kuukausittaisten ruokakulujen olevan noin 400 euron luokkaa. No, eipä ole enää. :D

Vilkaisin tarkemmin aiempien kuukausien ruokakuluja - kevään mittaan ruokakulut ovat näköjään tässä taloudessa päässyt kasvamaan salakavalasti. Aiemmin keväällä oma osuuteni ruokakuluista ja ulkonasyömisistä on pyörinyt hieman vajaan 300 euron tienoilla ja siitä kasvaen kuukausittain. P syö vähemmän ulkona ravintoloissa / kahviloissa allergioistaan johtuen, joten hänen osuutensa kuluistaan on poikkeuksetta kuukausittain pienemmät kuin minulla.

Budjettisovelluksestani selviää myös, että melko huomattava osuus kauppareissuista on a) pieniä kauppareissuja lähikauppaan ja b) kauppareissun lopputuloksena ostoskassissa on lähes poikkeuksetta suklaata ja salmiakkia mukana. Ulkonasyömisistä; jos uskaltaisin, niin kävisin vaa'alla katsomassa, että onko jokainen suklaalevy tarttunut vyötäröön kiinni. Parempi, kun ei mene. :D Huolestuin myös toden teolla siitä, että tuosta noin neljästäsadasta eurosta karkeasti 250 euroa on kulunut ruokakauppaan ja 150 euroa on uponnut ulkonasyömiseen ja kahvitteluun. Se perusruoka, jota tässä taloudessa syödään, ei ole tehty kalliista ruoka-aineista. Rahaa tuntuu vain uppoavan ylimääräiseen naposteluun ja helppoihin ratkaisuihin, kun energiaa ei tunnu aina riittävän töiltä ja kotitöiltä ruoanlaittoon. Varsinkaan tällä helteellä, kun kotona on muutenkin koko ajan lämmin.

Tästä johtuen elokuulle on luvassa suuri missio; säästä ruokakuluissa ja hillitse himosi kahvilassa! Perushuttua, mutta näitä keinoja käyttäen tavoitteena on pudottaa oma osuuteni kuukauden ruokakuluista ja ulkonasyömisistä takaisin kolmeensataan euroon. Aina parempi, jos sen alle päästään. Aloitellaan nyt kuitenkin helpolla, jotta ei tule sitä kuuluisaa mielipahaa kuun lopussa.

a) Keskitetään ruokakauppareissut isompiin marketteihin ja / tai Lidliin. Jätetään ne K-Marketit ja Alepat rauhaan elokuussa.

b)  Keskitytään myös siihen, että se mikä tulee ostettua, tulee myös syötyä. Tässä taloudessa valitettavasti on ollut tapana suhtautua turhan optimistisesti viikon aikana syötäviin kasviksiin ja salaatteihin. Olemme usein viikonloput pois kotoa, ja sunnuntai-iltaisin saa liikaa siivota jääkaappia tyhjäksi nahistuneista / pilaantuneista kasviksista.

c) Herkkujen vähentäminen / minimointi. Tällä toki vaikutetaan samalla positiivisesti allekirjoittaneen fyysiseen terveydentilaan (sori P jo etukäteen, ensi kuussa avovaimosi saattaa olla hieman kiukkuinen pahimman sokeriniksin ollessa päällä), mutta uskoisin tämän tiputtavan samalla kuukausittaisia kuluja useammalla kympillä.

d) Kahviloissa vähempi on enempi - aina ei ehkä tarvitsisi sitä kakkupalaa tai jäätelöä kaffen kylkeen?

e) Ruoanlaiton ennakointi kiireisessä arjessa. Ulkonasyömistä emme juurikaan harrasta treffimielessä, vaan usein kyseessä on ollut puhdas nälän tyydyttäminen pikaruokapaikoissa - ei ehkä yksittäisenä syömiskertana erityisen kallista, mutta kun niitä tapahtuu useamman kerran kuussa, niin kulut ovat jo aikamoiset. Huh - pahaa teki myöntää julkiselle kansalle, että tulee kannatettua roskaruokaa omalla käytöksellään säännöllisesti.

Katsellaan sitten kuun puolivälissä, että missä mennään mission suhteen ja ensi kuun loppupuolella sitten vielä uudestaan.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäloma

Kirjat!

Sijoittamisesta (tai sen näpräämisestä)