Oon mä juonut viinii Wienissä...

Next destination: Wienin joulumarkkinat loppuvuodesta! Nyt sais kesä jo melkein mun puolesta mennäkin nopeasti ohi, että reissu tulisi nopeammin. :D

Seuraa paljastus kirjoittajasta: jouluhullu - aivan totaalisen jouluhullu ihminen. Jos askartelutaitoni eivät olisi pakkasen puolella, kirjoittaisin varmaan joulublogiakin vuosittain. Tyydyn tällä hetkellä ostamaan joulukoristeeni jonkun taitavamman tekemänä ja keskityn vain kohkaamaan joulusta ja suunnittelmaan kuusen koristusta tälle vuodelle.

Meillä on ollut siskon kanssa tapana lähteä vuosittain joulun tienoilla markkinareissulle Eurooppaan. Reissujen tavoitteena ei ikinä ole ollut sen kummallisempi kuin viettää aikaa keskenämme, syödä hyvin, käydä markkinoilla, shoppailemassa ja katsomassa nähtävyyksiä. Ei mitään liian fancya tai pönötystä fiineissä tilanteissa. Aiemmin ollaan käyty Budapestissa (hienot markkinat, suosittelen!) ja Prahassa (reissulla oli todella hieno hotla edullisesti, mutta joulumarkkinat oli kyllä pettymys. Ihmettelen, miksi Prahan joulumarkkinat keikkuvat vuosittain netissä kehutuimpien markkinoiden listalla). 

Wieniin tänä vuonna oikeastaan siksi, että haluttiin löytää kohde, jossa perusvarmasti olisi hienot ja isot joulumarkkinat. Lisäksi Wienistä oli oikeastaan puhuttu jo ensimmäisestä joulumarkkinareissusta lähtien, mutta aina se oli rankattu pois kalliina kohteena ja käytetty hilut mieluummin edullisimpiin lomakohteisiin. Praha oli viime vuonna tosiaan hieno kaupunki, mutta sen joulumarkkinat olivat tylsät ja liian pienet. Tänä vuonna ollaan ilmeisesti valmiita törsäämään, jotta markkinafiilis on taattu. :D 

Photo by Alisa Anton on Unsplash


Lapsena ulkomaanreissuista ei saanut kuin haaveilla ja nyt, kun on oman kukkaronsa leidi, muu elämä budjetoidaan reissuystävälliseksi. Harvemmin tulee reissattua mitenkänä erityisen isolla budjetilla, mutta käytössäni on muutamia kikkoja reissukustannusten minimoimiseen. Tältäkin reissulta on tarkoitus tehdä vielä jälkikäteen selonteko, mihin sitä rahaa tuli käytettyä ja kuinka paljon.

Hotelli on jo bongattu - keskusta-alueelta 4 tähden hotelli aamupaloinensa 160 € / pää kolmeksi yöksi. Sain vielä early bird-hintana tuon, sillä lyhyemmällä varoitusajalla buukatessa huone olisi kustantanut meille 260 € / pää kolmelta yöltä. Lennot on vielä buukkaamatta, mutta halpalentoyhtiöillä lentää menopaluuna n. 150 € / pää, joten koen senkin olevan melko kohtuullinen kustannus.

Nyt ei sitten tarvitse kuin kerätä bullet journaliin ajatuskarttaa Wienistä ja kalenteriin merkitä aamukampa reissulle! 

Suosituksia Wienin ravintoloista, nähtävyyksistä tai tekemisestä? Miten itse suunnittelet ja budjetoit reissusi? 

Kommentit

  1. Oi että! Mäkin pohdin Wieniä, mutta aloin säästelemään ja varasin parin yön reissun itselleni Krakovaan joulumarkkinoille. Sielläkään en ole koskaan käynyt ja vaikutti ihan mielenkiintoiselta :) Innolla odottelen että postaat jotain reissusta! Ja ai että, joulu. Olen kanssa ihan 100% jouluhullu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krakova oli meidänkin mietintälistalla! Ehkä ens vuonna sitten... sun lomapostausta odotellen. ;) Tää mun jouluhulluus on mun työpaikallakin jo hiukan vitsiks muodostunut juttu, kun kaikki tietää et fiilistelen sitä ympäri vuoden.

      Poista
    2. Vähän jännittää lähteä sinne yksin, en ole vielä kauheasti reissannut yksin (muiden kanssa paljonkin) mutta se voi olla oikeastaan aika vapauttavaa ja rentouttaa :) Pitääkin tehdä postausta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäloma

Kirjat!

Sijoittamisesta (tai sen näpräämisestä)