Saariston rengasreitillä!

Hej på dig! 

Olen palannut taas kuvainnollisesti sorvin ääreen, lempiharrastukseni pariin siis. Menneenä viikonloppuna kävin siskoni, serkkujeni ja perhetuttujeni kanssa koluamassa saariston rengasreitin pitkästä aikaa. Meitä oli porukassa kahdeksan kappaletta + koira ja joskus kymmenisen vuotta sitten kävimmekin säännöllisesti telttailemassa saaristossa - tämänkertainen reissu olikin tällainen reunion-reissu. :D 

Kahdeksan ihmisen aikataulujen yhteensovittaminen oli yllättäen hieman haasteellista, joten reissu jäi tällä kertaa kahden yön mittaiseksi. Aiemmin rengasreitti on tullut ajetuksi (autolla, selvennyksenä) yleensä kolmeen yöhön. Hyvin se näinkin meni, rengasreitistä ei taida tulla lopulta kuin n. 200 km, jos kilometrit laskee Kaarinasta Turkuun. Yövyimme ensimmäisen yön Houtskarissa Mossalan leirintäalueella teltassa ja toisen yön Kustavissa, Lomavalkamalla mökissä. 



Matkan aikana taas sattui ja tapahtui! Missasimme ensimmäisen lautan Mossalasta Iniöön, kun suhtauduimme turhan optimisesti lautan ajoneuvokapasiteettiin. Siinä sitä sitten nauratti istua Mossalassa ylimääräiset kolme tuntia, kun jäätiin nallina kalliolle. Lauttaan mahtui 27 autoa ja me olimme jonossa 29. & 30. auto. Onneksi oli Menolippu-lautapeli. Ilman sitä olisi tullut aika pitkäksi. 

Iniön ja Kustavin välisellä lautalla jouduin taasen ajamaan menopelini lossin yläkertaan. Tilaa taisi olla auton molemmin puolin noin kahdeksan senttiä. Keskityin pitämään kuskin peilin irti viereisestä kaiteesta ja seuraavaksi huomasinkin, miten ajokin toinen sivupeili laahasi metrin verran lossin seinää pitkin. Nyt on vuoden vanhassa autossa pieni kulumajälki toisessa peilissä ja kuljettaja suhteellisen kiukkuinen. :D Saatoin päästää muutaman kirosanan auton sisällä, kun en ole aiemmin onnistunut autojani mihinkään kolauttamaan ja tätä ajokkia olen erityisesti varjellut kaikelta pahalta. No, ei auta itku markkinoilla. Täytyy seuraavaksi selvitellä, että paljonko lompakko tästä reissusta köyhtyy...  



Tarkoituksena oli nukkua molemmat yöt teltassa, mutta jälkimmäisenä yönä mukavuudenhalu ja ukkosenpelko ajoivat meidät buukkaamaan vartin varoajalla mökin Kustavista. Vettä satoi kaatamalla, ukkonen jyristeli ja mukana oli ukkosta pelkäävä koira. Kustavissa käytiin vielä ennen kotiinpaluuta käytiin Rahin kotieläintilalla. Suositus sille! Varsinkin, jos muun muassa yltiösöpöt ankanpoikat, rahmutuskipeät aasit ja vapaana vipeltävät kanat innostavat. Pelkään pääsääntöisesti kaikkia hevosen kaltaisia otuksia, mutta paikallisiin aaseihin rakastuin! Olivat niin söpöläisiä hamutessaan raputuksia ja silityksiä. Kotieläintilalla oli vapaaehtoinen pääsymaksu eläinten ruokintakuluja kattamaan. 



Reissussa tuli toki myös kulutettua rahaa, mutta yllättävän edullisesti tuli päästyä! Kolmen päivän
reissuun majoituksineen ja syömisineen upposi satasen, sisältäen oman osuuteni majoituksista, lauttamaksusta, syömisistä ja polttoaineista. Tässä hieman kuluerittelyä, jos saariston rengasreitti kiinnostaa: 

  • Mossalassa yöpyminen maksoi yhteensä 90 € kahdeksalta, sisältäen tunnin yksityissaunan käytön. 
  • Lomavalkamassa kuuden hengen mökki (kaksi onnellista arvottiin nukkumaan makuualustalla lattialla) tunnin saunoineen kustansi 92 €. 
  • Houtskarin ja Iniön välinen lautta maksoi 40 € / auto, ei erillisiä henkilömaksuja
  • Pienehkö & uusi bensiinikäyttöinen auto kulutti bensaa matkalla 25.6 € edestä. Kulut jaettiin kolmelle henkilölle (n. 8.5 € / pää), sillä neljäs autossani istunut perhetuttu kustansi toisen auton dieselit omistaan. Toisessa autossa ajoi porukan nuoriso matkan, niin tämä toimi sponssauksena heille. 
  • Omat kuluni Korppoon Buffalo-ravintolassa oli 24 €, sillä halusin ehdottomasti syödä paikan possun ribsit. Olen syönyt tämän saman annoksen jokainen kerta siellä käydessäni ja tavoittelni uskollisena en vaihtanut annosta tälläkään kertaa. Kanssaistujat kehuivat myös listalla olleita halloumi- ja anguslihahampurilaisia (n. 15 €). Vegaanit moittivat listan ohi tehtyä vegaanista annosta, sillä se oli mauton, todella yksinkertainen ja kustansi silti enemmän kuin esimerkiksi hampurilaiset (18.5 €). 
  • Ruokakaupoista ostimme aamupalavermeitä, janojuomaa ja grillattavaa ruokaa. Tähän en osaa tarkkaa summaa sanoa, mutta arvioni on, että noin parikymppiä on oma osuuteni kuluista. Ruokaa emme voineet ostaa älyttömiä määriä kerrallaan, kun matkan aikana jääkaappina toimi muutama kylmälaukku kylmäkallejen kanssa. Pienissä saarissa & pienissä kaupoissa hinnat ovat tietysti hieman korkeammat mitä Prismassa / Lidlissä. 
  • Muutamat munkkiteet tuli juotua reissun aikana ja niihin upotin yhteensä n. 15 €. 

Kaiken kaikkiaan - superkiva reissu, lukuun ottamatta autohaaveria! Kun tältä pahimmalta ketutukseltani selviän, otan viirusta kuvan ja selvittelen huollon kanssa korjauskulut. Tänään en ole ollut ehkä parhainta vaimomatskua tai työseuraa toimistossa, mutta joskus vielä varmaan naurattaa tämäkin tilanne. Mun auto on mulle vaan kuin lapsi, pidän siitä parempaa huolta kuin itsestäni. :D 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäloma

Kirjat!

Sijoittamisesta (tai sen näpräämisestä)